Pages

Saturday, December 4, 2010

4. desember: Børdinåmnåm

Julemat til bæremeiser og andre eventyrlystne fjærballer.
Vi liker små fugler. De ser ut som små fjærballer, og er festlige når de hopper med begge beina på en gang. Noen ganger løper de også. Det ser enda rarere ut. Om vinteren henger vi opp mat til dem i to villplommetrær (krike) vi har i hagen. Det er praktiske fuglematetrær, for de har lange, spisse torner som gjør at katter er veldig lite interessert i å klatre i dem, selv om de er stappfulle av småfugler. (Forøvrig også et festlig syn, når nabopus sitter der på bakken og ser på, mens han vurderer om han er sulten nok til å utsette seg selv for livsfare).

Noen ganger lager vi fuglemat selv. Det finnes oppskrifter på slikt, tilpasset hva slags fugler man har (vil ha?) i hagen. Det bryr ikke vi oss om. Vi blander i det vi tror fugler liker, og tenker at fugler ikke har vondt av å prøve noe nytt, de heller. Men vi er opptatt av at selv de eventyrlystne fuglene skal ha et sunt kosthold, så de får for eksempel ikke chips og smågodt og sånn.

Det er mulig vi får de fuglene vi fortjener når vi velger denne tilnærmingen. Det synes vi er helt utmerket.

Denne gangen brukte vi brødbiter, eplebiter, havregryn og solsikkefrø, blandet med smeltet kokosfett. Putt en snor med en pinnebit i enden ned i koppen, fyll på med fuglemat, trykk det sammen og sett begrene ut så de stivner. Som vanlig brukte vi litt lite kokosfett, så det er mulig vi må improvisere fram et nett for å få fuglematen til å henge sammen. Da har vi noe å gjøre den dagen også.


...og til jul ønsker jeg meg...

Nei med sukker på
Fra kunstprosjektet "Drømmedisken"
- varer man burde få kjøpt over disk.

2011-kalender med alle bildene fra drømmedisken
kan bestilles fra http://www.sirigjelsvik.no/


No comments:

Post a Comment