Pages

Thursday, December 2, 2010

2. desember: Peppermyntesnøballer

Det er ikke grisekaldt ute, kunne Barn3 fortelle meg i morges. For hun kunne nemlig ikke se griser noe sted. Men hun var nesten helt sikker på at hun så en hest, i hvert fall hvis hun knep øynene sammen veldig hardt, og foreslo derfor "hestekaldt". Vi ble enige om "gampekaldt" som et slags kompromiss, etter at jeg hadde forklart at hest og gamp var omtrent det samme, bare at gampekaldt høres mye kaldere ut. Siden vi allerede var enige om at det ble veldig kaldt på tennene hvis vi smilte mye, synes vi begge at gampekaldt var et fint ord.

Ett problem med gampekulde er at snøen blir ubrukelig til annet enn ekstremskiturisme. Nå har vi i og for seg ingen snø, så foreløpig er det kun et teoretisk problem, men når det er vinter vil vi jo gjerne lage snøballer, og i gampekulde og dessuten uten snø, er det faktisk helt umulig. Derfor har vi laget peppermyntesnøballer i stedet. Når man spiser dem, er det akkurat som man blir kald i munnen også, hilser barnet. Værsågod:


Oppskrift på peppermynter:
300 g melis
2 knivsodder tragant (apotekvare)
1 eggehvite
15-20 dråper peppermynteolje (apotekvare)
Mokkabønner (evt smeltet sjokolade)

Rør sammen alt det tørre, drypp i peppermyntedråpene (begynn med minste mengde) og rør igjen, før du har i eggehviten (lettere å få peppermyntedråpene jevnt fordelt om du tar i egget til slutt). Kna til smidig masse, smak deg fram til om du vil ha mer peppermynte i. Trill snøballkuler, la dem tørke, legg dem i en skål sammen med mokkabønner. evt trykk dem flate med en mokkabønne/smeltet sjokolade i midten.


...og til jul ønsker jeg meg...


Pakker med energi
Fra kunstprosjektet "Drømmedisken"
- varer man burde få kjøpt over disk.

2011-kalender med alle bildene fra drømmedisken
kan bestilles fra http://www.sirigjelsvik.no/


No comments:

Post a Comment