Pages

Saturday, September 25, 2010

Kontornomade - et kult prosjekt!

Beduiner, hunere og samer er eksempler på tradisjonelle nomadefolk. Cecilie Thunem-Saanum er også nomade, men ikke av den tradisjonelle sorten. I september begynte hun som kontornomade (sannsynligvis som den første her i landet), inspirert av finske Janne Saarikko.

Cecilie er sin egen sjef. Hun driver CTS-Setting, som tilbyr kurs og trening i tidsbruk og kommunikasjon. Som kontornomade gjør hun akkurat det samme, men fra et nytt miljø hver måned. En slags utlånskollega, som gir og får innspill, idèer og nytt nettverk, i bytte mot en kontorplass.

Det var Pål Stavrum som tvitret om den finske kontornomaden Janne Saarikko en gang i februar. Saarikko hadde startet sitt eget konsulentselskap, men var ikke fristet av det han beskrev som "hjemmekontor i bare underbuksa", eller å leie et lite kontor og sitte der alene. Derfor tok han kontakt med ulike bedrifter for å høre om han kunne sitte en måned hvert sted, uten lønn eller andre forpliktelser enn at han lovet å tie med eventuelle forretningshemmeligheter.

Samme avtale har Cecilie med Fundament Kommunikasjon i Kristiansand, som er første bedrift ut for den norske kontornomaden.

- Jeg tok kontakt med Thunem-Saanum på Twitter da hun skrev om nomadeidéen sin. For oss er det en måte å utvide nettverket vårt. Cecilie byr på sin kompetanse i "bytte" mot kontorplass, og den skal vi benytte oss av, både mot kunder og internt hos oss, sier Christian Altmann, PR-rådgiver i Fundament Kommunikasjon, i et intervju med Amund Hestsveen i Fædrelandsvennen i dag.
Altmann slår fast at dette er nytt, innovativt og spennende, og er strålende fornøyd med ordningen.

Jeg kjenner Cecilie, og skjønner godt at Fundament er strålende fornøyd med å få låne henne. Jeg er heller ikke veldig overrasket over at det var nettopp Cecilie som lot seg inspirere til et kontornomadeliv. Men når jeg må fram med utropstegnene, er det fordi jeg synes dette er en utrolig god idé! Mye bra kan sies om hjemmekontor, men min erfaring er at mye inspirasjon og mange nye idéer oppstår i møtet med (nye) mennesker.

For en som er sin egen sjef, er det mye å hente på å få tilgang til kreative kolleger og nytt nettverk. For en arbeidsplass er det inspirerende å få inn en som kan se på ting med et nytt blikk. Jeg tror dette er en måte å jobbe på som mange kan ha utbytte av.

Faksimile fra Fædrelandsvennen 25. september

No comments:

Post a Comment